articleImage
13.09.2021

Anneler Günü’nde hediye için ayrilan bütçe: 50 ila 300 TL arasinda



Gelisen teknolojiler sayesinde arastirma dünyasinda öne çikan online anketlerin daha fazla kisiyle, daha kisa sürede ve daha az maliyetle yapilmasini saglayan havucum.com’un Anneler Günü özelinde yaptigi online arastirma sonuçlarina göre, en çok tercih edilen hediye grubu küçük ev aletleri ve kiyafet olurken; hediye için ortalama 50 ila 300 TL arasi harcaniyor.

Online anketlerle daha genis bir kitleye ulasarak arastirmalarin daha kisa sürede ve daha az maliyetle gerçeklesmesini saglayan havucum.com, Anneler Günü’yle ilgili gerçeklestirdigi arastirmasinin bulgularini yayinladi. Yüzde 66’si kadin, yüzde 34’ü erkek katilimcilardan olusan anket sonuçlarina göre, Anneler Günü hediyesi için en çok tercih edilen kategoriler yüzde 41 ile “küçük ev aletleri” ve yüzde 27 ile “kiyafet” oldu. Bu kategorileri yüzde 15 ile çiçek, yüzde 14 ile taki ve yüzde 3 ile kozmetik takip ediyor.

Kadin ve erkek katilimcilarin tercihleri incelendiginde ise kadin katilimcilarin yüzde 32’sinin “küçük ev aletleri, yüzde 30’unun “kiyafet”, erkek katilimcilarin ise yüzde 50’sinin “küçük ev aletleri” almayi tercih ettigi görülüyor.

Yas ortalamasi 30 yas ve üzerine çiktikça hediye olarak “küçük ev aleti” ve “taki” tercihinde artis yasanirken; 18-25 yas grubu ise daha çok “kiyafet” ve “çiçek” almayi tercih ediyor.

Hediye tutari 50 ila 300 TL arasinda

Arastirma sonuçlarina göre katilimcilar, hediye için ortalama 50 ila 300 TL arasi bir bütçe ayiriyor. Erkekler kadinlara oranla daha pahali hediyeler almayi tercih ediyor. Katilimcilarin yüzde 63’ü hediyelerini bir hafta önceden alirken, hediye almayi son dakikaya birakanlarda ise erkeklerin orani daha yüksek.

Annelerin kendilerine alinmasini en çok istedigi hediyelerin basinda ise “taki” ve “küçük ev aletleri” geliyor.


Kaynak: https://www.haberrss.com/anneler-gununde-hediye-icin-ayrilan-butce-50-ila-300-tl-arasinda-2261.html