articleImage
13.09.2021

Babalar Günü hediyesi için 100 ile 300 TL arasi bütçe ayriliyor.

Babalar Günü için en çok alinan hediyeler

havucum.com’un anketine göre Babalar Günü için 100 ile 300 TL arasinda bütçe ayriliyor. Anneler Günü için ayrilan bütçe ise 50 TL ile 300 TL arasindaydi.

Yüzde 70’i kadin ve yüzde 30’u erkek katilimcilardan olusan anket sonuçlarina göre Babalar Günü için en çok tercih edilen hediye kategorileri sirasiyla yüzde 57 ile saat ve cüzdan gibi aksesuarlar, yüzde 23 ile kiyafet, yüzde 14 ile teknoloji, yüzde 9 ile parfüm ve yüzde 7 ile kitap oldu. Anneler Günü’nde hediye olarak kitap tercih edenlerin orani ise yüzde 27 olmustu.

Tercihleri farklilik gösteriyor…

Kadinlarin üçte biri (yüzde 33) cüzdan ve yüzde 30’u kol saati almayi tercih ederken, erkeklerin neredeyse üçte biri (yüzde 30) kiyafet ve beste biri (yüzde 20) teknoloji kategorisindeki ürünleri almayi tercih ediyor.

Babalar Günü hediyesi genelde spontane aliniyor

Arastirma sonuçlarina göre katilimcilar, hediye için ortalama 100 ila 300 TL arasi bir bütçe ayiriyor. Anneler Günü için ayrilan bütçe ise 50 ile 300 TL arasi oldugu ortaya çikmisti. Iki bütçe arasinda büyük bir fark olmadigi görülüyor.

Babalar Günü hediyesinin önceden alinma orani Anneler Günü’ne oranla daha az. Anneler Günü’nde hediyesini bir haftadan önce alanlarin orani yüzde 63 iken, Babalar Günü hediyelerinde ise bu oran yüzde 45’e düsüyor. Katilimcilarin yüzde 29’u hediyesini 1 ay önceden aldigini, yüzde 26’si ise son dakikaya biraktigini belirtiyor.

Babalar hangi hediyeleri seviyor?

Babalarin kendisine alinmasini en çok istedigi hediye kategorilerinin basinda ise kiyafet ve teknoloji geliyor. Annelerin alinmasini en çok istedigi hediyeler ise taki ve küçük ev aletleri olmustu.

Fiziksel alisveris hala tercih ediliyor

Hediye alirken tercih edilen alisveris kanallari soruldugunda ise katilimcilarin yarisindan fazlasi (yüzde 56) online alisverisi, kalani ise (yüzde 44) fiziksel magazadan alisveris yapmayi tercih ettigini belirtiyor. Erkeklerle kiyaslandiginda kadinlarda fiziksel magazadan alisveris yapma orani daha yüksek görülüyor.

Babalar Günü’nde en çok alinan hediyeler

havucum.com tarafindan gerçeklestirilen arastirmanin sonuçlarina göre en çok tercih edilen hediye kategorileri sirasiyla; saat ve cüzdan gibi aksesuarlar, kiyafet, teknolojik ürün, parfüm ve kitap.

Babalari hangi hediyeler daha çok mutlu ediyor?

havucum.com tarafindan gerçeklestirilen arastirmanin sonuçlarina göre babalar kiyafet ve teknolojik ürünleri tercih ediyor.


Kaynak:https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/arastirma/babalar-gunu-hediye-trendleri-neler/