articleImage
13.09.2021

Sevgililer Günü Anketinin Sonuçlari Açiklandi



Sevgililer Günü'nde erkekler taki ve giysi alirken, kadinlar da giysinin yaninda elektronik esyayi tercih etti.

Gelisen teknolojiyle birlikte arastirma dünyasinin degisen ve artan ihtiyaçlarini online anketlerle gideren havucum.com, platformuna kayitli olan binlerce kisiyle gerçeklestirdigi Sevgililer Günü anketinin sonuçlarini paylasti.

 

Online anketlerle daha genis bir kitleye ulasarak arastirmalarin daha kisa sürede ve daha az maliyetle gerçeklesmesini saglayan havucum.com, binlerce kisinin katilimiyla gerçeklestirdigi Sevgililer Günü anketinin bulgularini açikladi. Katilimcilarin yüzde 75'i Sevgililer Günü'nü kutladigini belirtirken, erkekler sevgililerine veya eslerine en çok taki ve giysi almayi tercih etti. Kadinlar da elektronik esyalara ve giysiye yöneldi.

 

30-40 yas araligindakilerin yüzde 84'ü Sevgililer Günü'nü kutluyor

18-25 Yas araligindaki katilimcilarin yüzde 68'i özel günü kutladigini belirtirken, bu oran 30-40 yas araliginda yaklasik yüzde 84 seviyesine yükseliyor. 18-40 yas arasi katilimcilarin tamami, hediye olarak en çok giysiyi tercih ederken, yas ortalamasi 30'un üzerine çiktikça taki alma oraninin arttigi görülüyor.

 

Kadinlar yüzde 27 ile son model akilli telefon, erkekler de yüzde 38 ile mücevher almak istiyor

Hem erkekler hem de kadinlar hediyelerini agirlikli olarak yaklasik bir hafta önceden almayi tercih ediyor. Sadece yüzde 11'lik bir kesim, hediyelerini son dakika aliyor. Katilimcilara sevgililerine veya eslerine en çok almak istedikleri hediye soruldugunda kadinlarda yüzde 27 ile son model cep telefonu ve yüzde 14 ile araba öne çikiyor. Erkeklerde ise yüzde 38 oraninda tek tas pirlanta yüzük ve kolye ilk sirada yer alirken, arkasindan yüzde 22 ile araba geliyor.

 

havucum.com Kurucu Ortagi Deniz Alpay, arastirmalariyla ilgili sunlari söyledi: “havucum.com olarak bugün yaklasik 200.000 üyeye sahip platformumuzda gerçeklestirdigimiz online anketlere binlerce kisi katilabiliyor. Tüm dünyada kutlanan Sevgililer Günü anketimize katilan kisilerin farkli sosyoekonomik statüde, farkli illerde ve farkli yas araliklarinda olmasina dikkat ettik. Ankete katilanlarin yüzde 38'i erkek, yüzde 62'si de kadindi. Gelistirdigimiz bu modelimiz sayesinde arastirmaya uygun kisileri çok daha kolay bir sekilde toplayabiliyoruz ve anketlerimizi geleneksel yöntemlere kiyasla çok daha genis bir kitleyle, çok kisa sürede ve çok daha uygun maliyetle yapiyoruz.”


Kaynak: https://www.instyle.com.tr/sevgililer-gunu-anketinin-sonuclari-aciklandi-18770