articleImage
08.11.2021

Tüketicilerin Yüzde 72'sinin Marka Tercihinde Sürdürülebilirlik Önemli Rol Oynuyor



Arastirmaya göre on tüketiciden yedisi ürününü alacagi markaya karar verirken sürdürülebilirlik çalismalarina dikkat ediyor. Anket katilimcilarinin yüzde 92 gibi büyük bir çogunlugu da teknolojik ürünlerin sifirini aliyor.


Tüketicilerin yarisindan fazlasi akilli telefona 1.000-2.000 TL ayiriyor

Ankete göre katilimcilarin yüzde 55'i akilli telefon için 1.000-2.000 TL arasi bütçe ayirdigini belirtirken yüzde 35'i 4.000 TL, yüzde 10'u ise 6.000TL ve üzeri bir bütçe ayirdigini paylasiyor.

 

Katilimcilara telefon tercihlerini hangi kriterlere göre yaptiklari soruldugunda ise kullanicilarin büyük bir çogunlugu diger teknolojik cihazlarla uyumlu olmasinin, kullanim kolayliginin ve fiyatin en önemli kriterler oldugunu belirtiyor. Ek olarak katilimcilarin yüzde 48'i performansinin, yüzde 45'i kamerasinin ve yüzde 26'si da son model olmasinin tercihlerinde önemli rol oynadigini aktariyor.

Katilimcilarin yarisindan fazlasi telefonlarini 3-5 yil araliginda yeniledigini, yüzde 16'si da telefonlari bozuldugu zaman degistirmeyi tercih ettiklerini söylüyor.

 

Akilli telefon, tüketicilerin kullandigi tek cihaz degil

Ankete göre kullanicilarin yüzde 65'i dizüstü-masaüstü bilgisayar, yüzde 55'i tablet ve yüzde 26'si akilli saat kullaniyor. Katilimcilarin yüzde 92'si bu ürünleri sifir almayi tercih ettigini ekliyor.

 

Yeni arastirmanin bulgulariyla ilgili görüslerini aktaran Havucum.com Kurucu Ortagi Deniz Alpay, “Günümüzde tüketiciler artik daha bilinçli ve akilli cihazlarinin daha fazla özellik sunmasini istiyor. Dünyanin dört bir yanindaki tüketicilerde en çok gözlemlenen trendlerden birisi olan sürdürülebilirlik, Türkiye'de de görülüyor ve arastirmamizda da yüzde 72 gibi yüksek bir oranla etkisini gösteriyor. Tüketiciler ayrica elektronik cihazlarinin birbirleriyle uyumlu bir sekilde çalisarak bir ekosistem olusturmasina ve hayatlarinin her alanini kolaylastiracak özelliklere sahip olmasina önem veriyor.” dedi.