articleImage
23.09.2021

Veliler yüz yüze egitim hakkinda ne düsünüyor?

Okullar açildi, ögrenciler siralarinda yerlerini aldi. Havucum.com tarafindan gerçeklestirilen ankete göre, veliler kalabalik sinif ortamlarindan, maske ve mesafe kurallarini dikkate almayan ögrenci ve ögretmenlerden endise duyduklarini belirtiyor. Buna karsin, ne olursa olsun, çogunluk yüz yüze egitime devam edilmesini destekliyor.

 

Okullarin açilmasinin ardindan velilerle bir anket yapan Havucum.com, ebeveynlerin alinan önlemler ve yüz yüze egitimle ilgili görüslerini topladi.

 

Ankete katilan ebeveynlerin çocuklarinin yüzde 27’si anaokulunda, yüzde 29’u ilkögretimde, yüzde 23’ü ortaokulda, yüzde 14’ü lisede ve yüzde 7’si de üniversitede egitim görüyor. Bu okullarin yüzde 84’ü devlet okulu, yüzde 14’ü ise özel okuldan olusuyor. Katilimcilara çocuklarinin kaç kisilik siniflarda egitim gördügü soruldugunda yüzde 40’i 10-20 kisilik, yüzde 34’ü 20-30 kisilik, yüzde 19’u 30-40 kisilik ve yüzde 7’si ise daha kalabalik siniflar cevabini veriyor.

Veliler ikiye bölünmüs durumda

Ankete göre katilimcilarin yarisi COVID-19 önlemlerini yeterli bulurken kalan yarisi da yeterli bulmuyor. Önlemleri yeterli görmeyen ögrenciler de ayni sekilde kalabalik sinif ortamlarindan, maske ve mesafe kurallarini dikkate almayan ögrenci ve ögretmenlerden endise duyduklarini belirtiyor. Ancak buna ragmen katilimcilarin yüzde 80’i egitime okullarda devam edilmesini tercih ediyor.

 

Yeni arastirmanin bulgulariyla ilgili görüslerini aktaran Havucum.com Kurucu Ortagi Deniz Alpay, “Uzun bir aradan sonra okullarin açilmasi tüm ülkede mutlulukla karsilandi ancak bazi endiseler hala varligini koruyor. Anketimizden elde ettigimiz veriler bu endiselerin fiziksel ve online egitim arasindaki seçimde bir degisim yaratacak etkiye sahip olmadigini gösteriyor. Havucum.com olarak tüm ögrencilere yeni egitim yilinda basarilar diliyoruz” dedi.


Kaynak:https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/veri-yuz-yuze-egitim/