articleImage
09.12.2021

Kripto paraya güveniyor muyuz?

Ülkemizde blockchain teknolojileri henüz tam anlamiyla idrak edilememis olmasina ragmen “kripto para” pek çok kisinin dikkatini çekmeyi ve yatirim almayi basarmisti. En son yasanan “Thodex” vakasi konunun eskiye nazaran çok daha fazla gündeme gelmesini saglarken, toplumun kripto paraya ve yatirimlarina duydugu güven de büyük merak konusu. Sorunun yaniti ise havucum.com’un kripto para özelinde yaptigi online arastirmadan geliyor…

havucum.com, kripto paralarla ilgili gerçeklestirdigi arastirmasinin bulgularini yayinladi. Anket sonuçlarina göre, katilimcilarin yüzde 70’inin kripto para yatirimini güvenli buldugu ortaya çikti. Katilimcilarin yüzde 72’si kripto para yatirimi yapmayi düsünürken, yüzde 35’lik bir kesimin halihazirda kripto para yatirimi bulundugu görülüyor. Bu yatirimlarin yüzde 70’i ise Türkiye’de bulunuyor.

Katilimcilarin yüzde 78’i kazançli

Anket sonuçlarina göre, kripto paraya yatirim yapan kadin ve erkeklerin orani birbirine paralel ilerliyor. Egitim seviyesi arttikça kripto para yatirimi da artis gösteriyor. Yatirimi olan katilimcilarin yüzde 78’i ise bu yatirimdan kazanç elde ettigini belirtiyor.

Teknoloji sektöründe alisveris yapmak istiyorlar

Arastirmaya göre, katilimcilarin büyük bir çogunlugu kripto para ile alisveris yapabileceklerini, özellikle de teknoloji sektöründe kullanmayi istediklerini söylüyor.


Kaynak - https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/kripto-paraya-guveniyor-muyuz/