articleImage
13.09.2021

Asi olanlarin yüzde 77'si BioNTech'i tercih ediyor

Dünya çapinda 4 milyondan fazla insanin ölümüne sebep olan COVID-19 salginina karsi tüm dünyada asilama süreci devam ediyor. Türkiye'de de en az bir doz asi olanlarin sayisi 42 milyonu geçerken, 30 milyon kisinin de tüm asilari tamamlandi. Online anketlerle daha genis bir kitleye ulasarak arastirmalarin daha kisa sürede ve daha az maliyetle gerçeklesmesini saglayan havucum.com da COVID-19 asisiyla ilgili anket gerçeklestirdi. Sirketin yeni anketine göre katilimcilarin yüzde 70'i asi olurken yan etkilerinden çekindikleri için asi olmayi düsünmedigini belirtenler de yüzde 12'lik bir kesimi olusturuyor.


Enfeksiyonun hafif geçmesini saglayan asiyi olan katilimcilarin yüzde 77'si tercihini BioNTech'ten, yüzde 23'ü de Sinovac'tan yana yapiyor. Agirlikli olarak hastaneye yatis ve ölüm oranlarinin azalmasinda önemli rol oynayan asiyi henüz olmayan ancak olmayi düsünenlerin yüzde 52'si BioNTech, yüzde 26'si Sinovac'i tercih ederken, yüzde 22'si ise Türk asisi olan Turkovac'i bekledigini belirtiyor.


Konuyla ilgili görüslerini aktaran havucum.com Kurucu Ortagi Deniz Alpay, “2020'yi pandemiyi geride birakmamizi saglayacak gelismeleri yakindan takip ederek geçirdik ve bugün elimizde en önemli koz olan asi seçenegi bulunuyor. Bu yüzden bu imkani göz ardi etmemek ve asiyi olmak gerekiyor. Uzmanlarin paylastigi bilgiler de asi olan bireylerin COVID-19'a yakalanma ihtimalinin düstügünü ve yakalandiginda da enfeksiyonunun etkilerinin çok azaldigini gösteriyor. Dolayisiyla pandemiyi geride birakmak için ülkedeki tüm bireylerin asi olmasi kritik öneme sahip” dedi.