articleImage
09.12.2021

Dört kisiden üçü tam kapanma sürecini ailesiyle geçirdi



Gelisen teknolojiler sayesinde arastirma dünyasinda öne çikan online anketlerin daha fazla kisiyle, daha kisa sürede ve daha az maliyetle yapilmasini saglayan havucum.com, yeni anketine katilanlarin yüzde 76'sinin tam kapanma sürecini ailesiyle birlikte geçirdigini paylasiyor.

 

Online anketlerle daha genis bir kitleye ulasarak arastirmalarin daha kisa sürede ve daha az maliyetle gerçeklesmesini saglayan havucum.com, kisilerin tam kapanma sürecinde neler yaptigi ile ilgili yeni anketinin sonuçlarini paylasti. Katilanlarin yüzde 59'unun kadin, yüzde 41'inin de erkek oldugu ankete göre katilimcilarin üçte birinden fazlasi, 29 Nisan'da baslayip 17 Mayis'ta biten tam kapanma sürecinde hobilerine yöneldi. Ayni zamanda katilimcilarin yüzde 76'si kapanma dönemini ailesi ile, yüzde 19'u ise esi ile birlikte geçiriyor. Yalniz geçirdigini belirtenler ise yüzde 4'lük bir kesimi olusturuyor.

 

Bireysel hobileri tercih ediyoruz

Katilimcilara kapanma süreci boyunca neler yaptiklari soruldugunda kadinlarin yüzde 33'ü resim ve kendin yap ürünler gibi hobilerine yöneldigini ve mutfakta yeni tarifler denedigini, yüzde 29'u daha önce okumaya firsat bulamadigi kitaplari okudugunu, yüzde 15'i daha saglikli kalabilmek adina spor yaptigini, yüzde 10'u ise is yogunlugu ve toplantilar disinda baska seylere çok fazla vakit ayiramadigini belirtiyor.

 

Erkekler katilimcilarin ise yüzde 34'ü hobilerine yöneldigini, yüzde 28'i is yogunlugu ve toplantilar disinda baska seylere çok fazla vakit ayiramadigini, yüzde 14'ü daha önce okumaya firsat bulamadigi kitaplari okudugunu, yüzde 13'ü mutfakta yeni tarifler denedigini ve yüzde 11'i ise daha çok spor yaptigini paylasiyor.

 

En çok YouTube izliyoruz

Bu dönemde en çok hangi mecranin içeriklerini izledikleri soruldugunda katilimcilarin neredeyse yarisi (yüzde 49) YouTube videolarini, yüzde 35'i Netflix'teki içerikleri ve yüzde 14'ü de ulusal kanal izledigini belirtmistir. Izlenen içeriklerin türü incelendiginde ise kadinlarin daha çok yerli dizileri, erkeklerin ise daha çok film izlemeyi tercih ettikleri görülüyor.

 

Alisverisi seviyoruz

Kapanma sürecinde keyifli vakit geçirmek için alisverisin yapanlarin orani kadinlarda yüzde 56, erkeklerde de yüzde 51 oldugu ortaya çikti. Kadinlar bu dönemde vakit geçirmek için kitap ve hobi malzemeleri alirken, erkekler ise daha çok video oyunlarini ve kitaplari tercih ediyor.


Kaynak- https://haberajans24.com/dort-kisiden-ucu-tam-kapanma-surecini-ailesiyle-gecirdi-3377.html